Lövestad

« Tillbaka

En mindre by med ca 650 invånare i lantbruksmiljö, tidigare municipalsamhälle och centralort i Östra Färs kommun. Trakten beskrivs av bygdens egen författare, Gunnar Persson, som den naturliga gränsen mellan Sverige och kontinenten och visst förstår man honom då man färdas genom landskapet. Endast en mil söderut träffar man på ett tyskt landskap där bokskogen breder ut sig över Fyledalens mjuka kullar. En mil norrut finner man i Långaröds socken en karg småländsk natur med tassemarker och stora blåbärsskogar.
Byn var under första halvan av 1900-talet ett livligt affärscentrum, men denna betydelse har minskat. Idag finns här bank- och postservice, dagligvarubutiker, hantverksföretag samt pizzeria och byakrog.

Den kommunala servicen är väl utbyggd; 0-6 skola och flera förskolor samt 0-6 Montesoriförskola, livaktig idrottsförening, vacker idrottsanläggning och friluftsbad, samt servicecentrum med äldreboende

Bostad

Södra Esplanaden
Södra Esplanaden 11 A-D, 13 A-D, Lövestad

Bostäderna består av marklägenheter i storlek från 2 rok till 4 rok i parhus med mycket god standard och egen täppa på baksidan. Lägenheterna har egen tvättmaskin, torkskåp eller torktumlare och några lägenheter har diskmaskin.

 

Lovestad_hus_2
Kvarngatan 16 A-C, Lövestad

Klicka för att se planritning övervåning

Klicka för att se planritning bottenplan

Bostäderna i detta radhus är på 92 kvm, 4 rok och har mycket god standard med egen täppa. Lägenheterna har egen tvättmaskin, torkskåp eller torktumlare och några lägenheter har diskmaskin.

 

Lovestad_hus_3
Lilla Norregatan 26 A-D, Lövestad

Klicka för planritning

Bostäderna i detta radhus är på 97 kvm fördelat på 4 rok med hög standard och egen täppa. Lägenheterna har egen tvättmaskin, torkskåp eller torktumlare och diskmaskin.

 

Violgatan 4 A-B, Liljegatan
Violgatan 4 A-B, Liljegatan 3 A-B, 4 A-B, 6 A-B, Lövestad

Bostäderna består här av marklägenheter i storlek på 2 rok eller 3 rok i parhus med mycket god standard med uteplats och täppa. Lägenheterna har egen tvättmaskin, torkskåp eller torktumlare och några lägenheter har diskmaskin.

 

Lokal

fastigheter 011

fastigheter 010

fastigheter 016

I Lövestad har vi lokaler i alla storlekar som går att anpassa till många olika verksamheter. Söker du t ex butikslokal, lagerlokal, kontor, lokal för skol- eller förskoleverksamhet hör av dig så visar vi gärna våra tillgängliga lokaler.

Forty percent of pay for essay within https://essaydragon.com tonya’s hybrid activity therapy course is tied to mindtap.

« Tillbaka